На кои органи от тялото съответстват пръстите на ръцете ни?

20:00, 29 апр 19 / Любопитно 25 1520 Topnovini

Според източната мъдрост пръстите на ръцете отразяват духа и качествата на характера ни, могат да отключват много силни канали от енергия и да я насочват към определен орган, в който имаме проблем. Ето с какво се свързва всеки пръст:

Палецът съответства на мозъка. Той е символ на космическото, божествено съзнание и божествената природа. Той е волята, инстинктивността и носи силата на огъня.

Показалецът съответства на белите дробове. Той е индивидуалното, човешко съзнание, представлява въздухът и вдъхновението. Показалецът е способността да разбираме другите, ясният целенасочен поглед в бъдещето и стремежът към власт.

Средният пръст съответства на кръвообращението и жлъчния мехур. Той представлява небето и куража да поемаме отговорност. В него е скрита обективността, разсъдливостта и любовта към реда, активността, импулса и риска, но и радостта от свършеното.

Безименният пръст е символ на любовта към семейството, способността да общуваме и чувството за съхранение. Представлява земята, стабилността и издръжливостта. Той съответства на черния дроб, а неговата сила дарява търпение, спокойствие и надежда.

Малкият пръст съответства на сърцето. Той е символ на творческите сили, стремежът към красота и вътрешна яснота и представлява водата. В него се крие способността за приспособяване и съхраняване на вътрешната енергия, нашата чувствителност и спокойствие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!