Андрей Райчев: Чрез „Апартаментгейт” Борисов си взе партията от Цветанов

10:10, 29 апр 19 / Политика 25 1150 Topnovini
1

"Виждам активно участие на Бойко Борисов в „Апартаментгейт” и силно желание да се задълбочи, а не да се спре. Той си възстанови партията, взе си я от Цветан Цветанов”. Това обяви в сутрешния блок на bTV социологът Андрей Райчев.

Цветанов: Цената, която съм платил за апартамента, е много по-висока от тиражираната

По думите му от скандала с апартаментите на властта ГЕРБ е загубила няколко процента и може би първото място, но рейтингът на Цветанов се е сринал драматично – повече от този на Жан Виденов.

Според анализа на Райчев Бойко Борисов е бил роб и на собствения си календар, в който вижда бъдещето си като президент. „Той разглеждаше президентството като свое бъдеще, е няма го вече и това донякъде го освобождава, той може да прави много видове маневри”, уточни Райчев.

Цветанов: Сценаристите на „Апартаментгейт” начертаха и „Костинброд”

Райчев прогнозира предсрочни парламентарни избори именно с волята на премиера.

„Вторият освободен човек поради една трагична случайност - катастрофата с участието на Лютви Местан, в която почина 6-месечно бебе, се казва Ахмед Доган. До момента на Доган много му трябваха добри отношения с властта, защото той водеше борба на живот и смърт с Местан и с Турция, те му взимаха партията. Трябваше му ресурс и много близки отношения с властта. Той вече е по-свободен човек, не е задължително да е добре с властта”, коментира социологът.

Местан за катастрофата: Няма да стана съучастник в добре планиран сценарий

Относно предстоящите избори за Европейски парламент Андрей Райчев напомни, че кой ще е първи зависи от броя на хората, които ще отидат да гласуват.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 112 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.