Андрей Райчев: Чрез „Апартаментгейт” Борисов си взе партията от Цветанов

10:10, 29 апр 19 / Политика 25 2151 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Виждам активно участие на Бойко Борисов в „Апартаментгейт” и силно желание да се задълбочи, а не да се спре. Той си възстанови партията, взе си я от Цветан Цветанов”. Това обяви в сутрешния блок на bTV социологът Андрей Райчев.

Цветанов: Цената, която съм платил за апартамента, е много по-висока от тиражираната

По думите му от скандала с апартаментите на властта ГЕРБ е загубила няколко процента и може би първото място, но рейтингът на Цветанов се е сринал драматично – повече от този на Жан Виденов.

Според анализа на Райчев Бойко Борисов е бил роб и на собствения си календар, в който вижда бъдещето си като президент. „Той разглеждаше президентството като свое бъдеще, е няма го вече и това донякъде го освобождава, той може да прави много видове маневри”, уточни Райчев.

Цветанов: Сценаристите на „Апартаментгейт” начертаха и „Костинброд”

Райчев прогнозира предсрочни парламентарни избори именно с волята на премиера.

„Вторият освободен човек поради една трагична случайност - катастрофата с участието на Лютви Местан, в която почина 6-месечно бебе, се казва Ахмед Доган. До момента на Доган много му трябваха добри отношения с властта, защото той водеше борба на живот и смърт с Местан и с Турция, те му взимаха партията. Трябваше му ресурс и много близки отношения с властта. Той вече е по-свободен човек, не е задължително да е добре с властта”, коментира социологът.

Местан за катастрофата: Няма да стана съучастник в добре планиран сценарий

Относно предстоящите избори за Европейски парламент Андрей Райчев напомни, че кой ще е първи зависи от броя на хората, които ще отидат да гласуват.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама