Борисов: Във вторник гласуваме 7,5 млн. лв. за УНСС

11:59, 25 апр 19 / Политика 25 1364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Във вторник правителството ще отпусне 7,5 млн. лв. за довършване на новия корпус на УНСС. Tова обяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти по време на инспекцията си в сградата.

УНСС сигнализира, че е заплашен от фалит

''Тази сграда трябва да бъде довършена, за да не остане паметник'', подчерта той.

"Не един, не двайсет обекта съм довършвал. Тук учат студенти, млади хора, водят се специалности само на английски, има чуждестранни студенти и този спор не ми е приятен. Вторник ще ни е Министерския съвет – вторник, тия 7 милиона ще ги гласуваме", каза Борисов

От своя страна Владислав Горанов още веднъж заяви, че остава валидна позицията на Министерство на финансите от 2016 година, има обаче финансова корекция.

Министерство на финансите няма да подкрепи искането на УНСС за допълнителни средства

''7,5 млн. лева е ангажиментът на държавата, но аз имам подозрения, че няма да са достатъчни'', заяви Горанов. Според него не може Икономическият университет да допуска икономически грешки.

"Смислен въпрос е за чия сметка са корекциите. Кой ще предпази българския бюджет", обърна се Горанов към медиите.

В отговор на въпрос работи ли държавата и защо при всеки нерешен от отговорната институция въпрос се прибягва до намесата на премиера, Бойко Борисов заяви, че държавата работи перфектно.

"Надявам се това да не се случва повече, но сме пред свършен факт. Тук са закопани огромни пари, така че с въпросите, вие ме поставяте в неудобно положение", обърна се Борисов към журналистите. "Две години не сме го правили, защото две години те (УНСС, МФ и МРРБ – бел. ред.) се караха", отвърна Борисов на медиите.

Целият проект е на стойност над 11 млн. лв., но университетът няма пари да го довърши заради наложени финансови корекции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама