Главният прокурор взе на специален надзор разследването срещу Местан

08:57, 24 апр 19 25 1705 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Главният прокурор взе на специален надзор разследването срещу Лютви Местан и възложи на прокурори от Върховна касационна прокуратура (ВКП) да оказват засилена методическа помощ на прокурорите от Окръжна прокуратура Кърджали. 

Съдът реши: Местан трябва да си плати гаранцията до четвъртък

На 14-ти април под наблюдението на Окръжна прокуратура - Кърджали започна разследване по досъдебно производство за установяване на причините за настъпило пътно-транспортно произшествие на път І-5, км. 361, водещ от Кърджали към ГКПП "Маказа", при което е причинена смърт на 6-месечно дете.

Лютви Местан отново обжалва паричната си гаранция

На 15-ти април Лютви Местан е привлечен към наказателна отговорност. Събраните до момента доказателства са дали основание да се приеме, че обвиняемият е извършил нарушения на Закона за движение по пътищата, в резултат на което по непредпазливост е причинил смъртта на малолетно дете.

До главния прокурор постъпиха молби от пострадалите родители на починалото дете за осъществяване на постоянен надзор върху разследването.

Роднина на загиналото бебе за Местан: Притесняваме се, че ще подкупи всички свидетели

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на прокурори от ВКП да оказват засилена методическа помощ на наблюдаващите прокурори от Окръжна прокуратура – Кърджали като прецени, че досъдебното производство се отличава с фактическа и правна сложност и е със засилен обществен интерес, тъй като обвиняемият Местан е публична личност, лидер на политическа партия. Взети са под внимание и отправените молби за това от родителите на пострадалото дете.

По делото предстои да бъдат извършени множество процесуално следствени действия и да бъде привлечен по- голям експертен и аналитичен ресурс. Това налага оказването на организационна помощ и цялостна подкрепа на наблюдаващите прокурори от ОП – Кърджали.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама