Адвокат: Ще има ревизия в горните инстанции по делото "Иванчева"

08:50, 16 апр 19 25 2203 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Присъда като тази на Десислава Иванчева за подкуп след 10 ноември 1989 г. не е установявана, коментира адвокат Людмил Рангелов пред БНТ.

"Дори присъдата да е основателна, обществото остава с впечатление, че нещо не е така, то не е убедено в нейната справедливост. Представителите на държавното обвинение си позволиха доста приказки по отношение на това дело, което не беше редно", коментира още адвокатът.

Ваклин искал лично отмъщение и вендета

Времето, в което подсъдимата стоя пред сградата на министерство на спорта - никой не е държан публично и представян пред медиите толкова дълго, каза още Рангелов.

"Имам усещането, че нещо не е точно така, какъвто е резултатът. Аз лично смятам, че ще има някаква ревизия в горните инстанции, може да се стигне и до връщане на делото за поправяне на пропуски и нарушения", добави той.

Десислава Иванчева получи 20 години затвор на първа инстанция

Бившият кмет на "Младост" Десислава Иванчева, която беше арестувана зрелищно в центъра на София преди година, получи 20 години затвор за подкуп от строителен предприемач. Нейната заместничка Биляна Петрова получи 15 години, а посредникът за предаването парите - Петко Дюлгеров - 12 години. Иванчева беше осъдена за това, че е поискала 187 000 и 500 евро подкуп с помагачеството на нейната заместничка Биляна Петрова и Петко Дюлгеров. Беше оправдана обаче за получаването на подкупа, както и за останалата част от сумата до 500 000 евро.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама