Десислава Иванчева получи 20 години затвор на първа инстанция

16:04, 15 апр 19 25 1797 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Спецсъдът постанови 20 години затвор за бившия кмет на столичния района "Младост" Десислава Иванчева, 10 000 лева глоба и лишаване от право да заема държавна длъжност. 

Специализираният съд я призна за виновна за това, че е поискала подкуп. Като съучастници са посочени другите двама – зам.-кметицата Биляна Петрова и соченият за посредник в комуникацията със строителния предприемач Александър Ваклин бивш кмет Петко Дюлгеров.

Адв. Марковски: Няма доказателства, че Иванчева е искала и взела подкуп

Биляна Петрова е осъдена на 15 години затвор и 15 000 лева глоба, а Петко Дюлгеров - на 12 години и 12 000 лева глоба.

Присъдата подлежи на обжалване пред по-горна инстанция.

Съдия Иво Хинов посочи, че делото има "политически нюанс", като подчерта, че не може да се твърди, че Ваклин е провокирал подсъдимите.

На влизане минути по-рано и във видимо добро настроение Иванчева и Петрова споделиха пред журналистите, че очакват оправдателни присъди. Според отстранения кмет всичко друго ще е "крах на държавата".

Иванчева замеси ,,Артекс" в делото срещу себе си, Дюлгеров се отказа от показанията си

Двете повдигнаха друга тема - кой ще отговаря за твърденията на прокурорите при решение "невиновен". Функционалният имунитет се ползва превратно - лъжа, защото знам, че няма да има последствия, защото ще плаща държавата, коментира Биляна Петрова.

Иванчева допълни, че обвинителите "лъжат с цел набеждаване" и обяви, че двете ще работят за промени, които да доведат до подвеждане под отговорност на прокурори, които са изрекли неверни твърдения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама