Специалисти от организацията на Центъра за екологично здраве (EWG) проведоха проучване и установиха, че зърнените закуски съдържат опасна отрова.
Изследователите открили, че люспите на тези продукти съдържат глифозат, пестицид, който се използва за контрол на плевелите. Освен това експертите установили, че зърнените закуски съдържат повече вредни вещества, отколкото витамини, които толкова усилено се рекламират. Например, при детските зърнени храни глифозатът е в по-големи количества от витамините А, В12 и D.
В някои проби от зърнени закуски нивото на пестицидите надвишава безопасността с повече от 18 пъти. Проучването показа също, че почти всяка проба съдържа вредни химикали.
"Компаниите трябва да преминат към употребата на овес, който не се напръсква с глифозат. В противен случай продуктите, съдържащи химично вещество, ще продължат да се произвеждат", заяви президентът на EWG Кен Кук.
Експертите са открили глифозат и в други детски продукти.
Добави коментар