Певицата Холзи и историята на трънливия ѝ път към върха

20:00, 15 апр 19 / Любопитно 25 2463 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Казвам се Холзи, писала съм песни за секса и за тъгата и никога няма да спра да бъда искрена.“ Звездата винаги е избирала откровеността, независимо колко лично е това, което ни споделя. Такъв беше случаят, когато беше избрана да държи реч за събитието на „Ending Youth Homelessness: A Benefit for My Friend’s Place“ в Лос Анжелис. Певицата е говорила и преди за това, че е живяла по улиците на Ню Йорк като тийнейджър. Но изповедта ѝ става още по-искрена.

„Приятелите ми избираха как да декорират стаите си, а аз водех вътрешна борба дали да допусна някой непознат до себе си, за да се нахраня. Не бях направила нищо лошо. Всичко с мен беше наред, родителите ми ме обичаха и то много. Но лошо стечение на обстоятелствата ме докара до това състояние и може да се случи на всеки.“

За кратката си възраст /само 24 години и половина/, Холзи е преживяла такива неща, каквито повечето от нас дори не са си представяли. Сексуално насилие, липса на дом, опит за самоубийство и биполярно разстройство. Тя преодолява всичко това и излиза на повърхността като една от най-успешните инди поп изпълнителки.

Но да се върнем в миналото, когато Холзи е просто тийнейджър от Ню Джърси с дневник, пълен със стихове и силното желание да бъде артист. Родителите ѝ напускат колежа през 1994, когато научават, че ще имат бебе. Ашли Никол Франджипан и Крис Франджипан често се местели от град в град в търсене на подходящата работа. Баща ѝ продавал коли, а майка ѝ била охрана в болница и се стремяла по всякакъв начин да насърчава интересите на дъщеря си.

Постоянното местене и биполярното разстройство на майка ѝ водят до хаотичното домакинство, в което израства певицата. Това прави общуването ѝ с връстниците почти невъзможно и тя избира да се обърне към интернет. Прави си акаунт в Tumblr, където публикува свои рисунки, кавъри на One Direction и Blink 182, а искрените ѝ стихове ѝ печелят верни последователи.

„Не знаех какво правя. Това беше моят писък в пространството.“

През 2018, певицата прави разтърсващи признания за пътите, в които е била сексуално насилвана. Речта ѝ за „Маршът на жените“ е във формата на поема и е колкото емоционална и искрена, толкова и шокираща. На 17 се опитва да се нагълта с болкоуспокояващи, но се разколебава. Споделя на родителите си, които я отвеждат в детското отделение на психитрична болница. Стои там 17 дни и е диагностицирана с биполярно разстройство, като майка си.

Научете за трънливия път на Холзи до известността тук!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама