Валери Симеонов: Нямам лична вражда с министър Ангелкова

17:23, 11 апр 19 / Политика 25 1639 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„През 2008 г. купих от Община Бургас земя на цена, по-висока от пазарната – 800 евро на кв. м, за да не бъда упрекван, че съм използвал някакво влияние”. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов по Нова телевизия в коментар на възложената от прокуратурата проверка на сделки, извършени от управлявана от него фирма. Симеонов поясни, че въпросната сделка е „най-губещата сделка в цялата история на компанията „СКАТ” ООД”.

„Направихме я, защото тогава телевизията ни се разширяваше и се задъхваше от липса на място. Затова поискахме от общината да закупим земята около нашата сграда. Използвахме правото си на съсобственици, за да придобием прилежащата част от парцела. Лично аз настоях пред кмета и заместника му цената му да бъде над пазарната – 800 евро за кв.м. На година се извършват по над 1000 такива сделки. Общинската администрация подготвя документацията за тях”, обясни Симеонов. И допълни, че той и съпартийците му излезли от залата за заседания на Общинския съвет в Бургас, когато въпросната сделка трябвало да бъде гласувана. По това време Симеонов е председател на Общинския съвет.

Проверяват Валери Симеонов за имоти на занижени цени

Той увери, че към днешна дата не продава апартаменти от сградата, построена на терена. Той бил предоставен на фирма строител, която търгувала с жилищата.

Симеонов каза още, че в един момент е предложил на кмета да върне парцела на общината, а тя да му върне парите – 1 млн. лв. Местната власт обаче отказала.

Чакам прокуратурата да приключи работа, надявам се – скоро, за да осъдя клеветника едно хубаво”, заяви Симеонов. Той категорично отрече и твърденията, че в комплекса „Панорама” в Златоград, собственост на „СКАТ” ООД, има незаконни ресторант и басейн.

Валери Симеонов с пореден сигнал за имот на министър

Той коментира и поредния сигнал за имоти на действащ министър, който разпространи в четвъртък. Без да посочва име, бившият вицепремиер каза, че човек от кабинета има три големи апартамента в София, но реално живее в имот, който не е декларирал. „Не казвам имена, за да стигнат медиите сами до тях”, каза Симеонов. По-рано през деня той показа снимки на имота, за който говори. Малко след това министърът на туризма Николина Ангелкова обясни, че фотосите са от къща на нейния съпруг, закупена през 2006 г. "Ясно съм декларирала моите имоти, къща нямам никъде, нито в София, нито на територията на България, нито извън България", категорична бе Ангелкова.

Ангелкова: Ясно съм декларирала моите имоти, къща нямам никъде

Нямам лична вражда с Ангелкова. Дори ме дразни цялата тази кампания, лекотата, с която се приемат оставки. Смятам, че ако се каже „А”, след това трябва да се каже цялата азбука. Оставките са принудителни. Когато правиш това нещо с цел да останеш чист, кристален и недосегаем, не намираш границата, преди която да спреш. И, когато тя се подмине, обществото започва да си поставя въпроса: „Толкова некадърници, толкова крадци в тая партия, докога тя ще управлява и докога този човек, който е председател на партията, няма да си подава оставката?”. Но не съм казал, че трябва да си подаде оставката. Напоследък много внимателен съм станал”, коментира още Симеонов.

И заяви, че Борисов жертва "кадърни хора" и "изградени професионалисти" и от това губят Народното събрание и Министерския съвет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама