Валери Симеонов: Когато масово принуждаваш за оставки, възниква въпросът и за твоята

11:50, 10 апр 19 / Политика 25 1236 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Когато масово принуждаваш членове от ръководството на твоята партия да подават оставки, в крайна сметка неизбежно възниква въпросът и за твоята оставка. Защото това означава, че тази партия няма право да управлява и да участва в управлението на държавата". Така лидерът на НФСБ и депутат от ПГ "Обединени патриоти" Валери Симеонов коментира подадените в последните дни и приети от премиера оставки и аргумента, че това е моралът и стандартите в ГЕРБ.

Депутатите приеха оставката на Делян Добрев

Самият бивш вицепремиер в третия кабинет "Борисов" и депутатите от НФСБ са гласували против оставката на Делян Добрев, защото, по думите на Симеонов, той е кадърен човек, отговорен, изключителен специалист в енергетиката и икономиката. "Всеки има предел на поносимост и търпимост, освен помиярите", добави той.

Симеонов смята, че се прекалява с кампанията по разчистване на кадърни хора. "Донякъде, няколко оставки -да, но хора, които поради някаква причина са принуждавани да си подават оставките, защото техни роднини имали някакви имоти - това е болшевизъм, връщане на времената от първите дни след 9 септември, свидетели сме на болшевизация на обществото в момента", посочи лидерът на НФСБ.

Делян Добрев: Доубит съм в политическия смисъл на думата

Според него, включително и в политиката трябва да има здрав разум и този отвратителен, по думите му процес, на който сме свидетели, а част от хората и жертви, трябва вече да бъде прекратен.

"Свидетели сме на едно "опростачване" в политиката, то спекулира с най-низките чувства на българския народ, злобата, завистта и неудовлетвореността от живота", обясни Валери Симеонов. "Всичко това се насочва към определени хора и се стига до това обезкръвяване на НС и като цяло на изпълнителната власт", смята той. "Няма как да отречем, че за това има заслуга министър-председателят, защото приема оставки на килограм, защото демонстрира, че не му пука за капацитета на НС и на изпълнителната власт", добави Смиеонов, цитиран от БТА.

Всичко това, според него, ще доведе до това в следващото НС никой, който има апартамент, фирма или е "бизнесмен-изедник" просто и да не си помисли да се кандидатира за народен представител. "За народни представители трябва да се кандидатират само малоимотни хора, които нямат собствености, спят под мостовете на Перловска река и клошари, те ще бъдат с предимство, само такива хора имат право да бъдат в политиката", описа ситуацията Симеонов.

Тези процеси ни приближават към културната революция на Мао Дзедун, когато се разчистваше политическия елит с такива мерки и клеветнически кампании, обобщи той.

От ДПС отказаха да коментират оставката на Делян Добрев, защото тя била лично решение.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама