Фандъкова подари костюм с 5000 камъка "Сваровски" на фигуристката Фейгин

14:30, 09 апр 19 25 1241 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на София Йорданка Фандъкова връчи специален подарък на младата звезда на световното фигурно пързаляне Александра Фейгин, съобщха от „София – евростолица на спорта“.

От името на Столична община една от най-бързо прогресиращите български спортистки получи състезателен костюм за волната си програма през следващия сезон. На церемонията беше съобщено, че тази година Фейгин ще бъде новото лице на инициатива „София – европейска столица на спорта“, наследяваща едно от златните български момичета Християна Тодорова.

Александра Фейгин записа изключителни успехи през настоящия сезон с мощния си пробив в световното фигурно пързаляне. Едва на 16 години, тази зима тя се нареди на историческото 11-о място на европейското първенство за жени в Минск, а след това на световното в Токио зае престижното 17-о място.

„За нас е чест да връчим този подарък на едно прекрасно българско момиче, което не спира да ни радва. Щастливи сме да го гледаме като част от световния елит. Искам да благодаря на Фейгин за това, което прави, защото със своя пример тя увлича много деца за спорта. Знаем колко популярно е пързалянето с кънки, през зимата хиляди изпълват ледените пързалки и личности като Александра със сигурност спомагат за това. Знаете, че София продължава да бъде европейска столица на спорта, тъй като заслужихме титлата за постоянно. Благодаря на големите спортисти, които подкрепиха и продължават да подкрепят каузата, както и на екипа, работещ по инициативата. Тази година в календара на „София – европейска столица на спорта“ има над 110 събития, отделно в дейността на общината са залегнали 190 проекта за училищен спорт и 70 проекта на клубове по програмата за директно финансово подпомагане на детско-юношеските школи в града. София е много спортен град, тази седмица например той е домакин на Световната купа по модерен петобой, която се открива тази вечер, на Световната купа по художествена гимнастика през уикенда, в неделя са велошествието и бягането под наслов „София кара колело и тича за по-чист въздух,“ каза Йорданка Фандъкова.

От своя страна Александра Фейгин и треньорката й Лутай благодариха за ценния подарък. „Трогната съм от този жест, благодаря за подкрепата. Много е важно в спорта да усещаш че има хора, които те подкрепят и застават зад твоята кауза. Тази рокля е много ценна за мен, надявам се с нея да постигна нови успеха в световното фигурно пързаляне,“ заяви Фейгин.

С връчения от Фандъкова състезателен костюм Александра ще играе волната си програма през целия следващ сезон. В духа на съвременните тенденции във фигурното пързаляне той е с вградени близо 5000 камъка "Сваровски".

На миналото световно първенство съдиите са подсказали на Фейгин и треньорката Ина Лутай, че Александра е изключително талантлива, но роклята й е някак семпла и е добре да бъде с по-впечатляващ и грабващ костюм, който ще засили импресивността на изпълненията. Сега костюмът отговаря на съвременните изисквания и с него Фейгин ще бъде още по-изящна и грабваща погледите по време на изявите си на световния лед.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама