Крум Зарков: 90% от българите биха подкрепили президента след КСНС

08:15, 09 апр 19 / Политика 25 1318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„90% от българските граждани биха се подписали под това, което каза президента след Консултативния съвет. Ние от БСП отидохме с ясни предложения за това как да се започне решаване на проблемите в държавата”. Така зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Крум Зарков коментира думите на Румен Радев, който призова българите за нетърпимост към корупцията и бездействието на властта. По думите му България се намира в тежка политическа и инстутиционална криза.

Борисов и Радев на двата полюса след КСНС

Политическата криза трае вече години. Тя се изразява в критично ниското доверие съм ключови институции. Кризата се превърна в инстутиционална заради серията оставки, включително с отеглянето на човека, който трябва да проверява политиците за корупция. „Апартаментгейт” беше капката, която преля чашата. Ясно е, че институциите по една и друга причина не успяват да се справят. От друга страна управляващите не желаят да признаят проблема с корупцията. Затова президентът направи единственото възможно нещо в такава кризисна ситуация, а именно да свика партиите, отговорните лица и да ги накара да започнат да работят по друг начин” каза още Крум Зарков по Нова телевизия.

Той допълни, че по време на съвета дори не се е стигнало до разсъждения. „Политиците признават, че има проблем с половин уста. Има отказ на това да се види реалността. А тя е, че може да има икономически растеж. Той не е достатъчен, защото има корупция", смята Зарков. 

Зарков коментира и скандала с КПКОНПИ. „Скандалът беше заложен още преди година и половина. Причината е сбърканият като концепция като правомощия и идея закон. Преди беше КПУКИ . Нещата се повтарят. Една година спорим за закон, една година спорим кой да е шеф, на третата става скандал, на четвъртата шефът се сменя, а на петата правим нова абревиатура", коментира Крум Зарков.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама