Kazka и Next Time – новите владетели на You Tube

19:20, 08 апр 19 / Любопитно 25 1525 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Две нови групи направиха невиждан фурор в You Тube за изключително кратко време. Става въпрос за украинската Kazka и за македонската Next Time.

В края на миналия месец изпълнителите на тоталния хит „Плакала” се похвалиха, че са регистрирали 200 милиона уникални посетители в музикалния канал. В друг популярен чарт за миналата година “Шазам” се изкачи в топ 10 на най-слушаните тракове.

На какво се дължи тоталният фурор, става ясно от коментарите след песента в You Tube, сред които и от България. Всеки слушател внася свои смисъл и разбиране за борбата срещу насилието. Групата, естествено има и своя трактовка – за жените по целия , за тяхната сила, за умението да общуват през сълзи, за това, че жените са способни да преодолеят всякакви трудности. В интерпретацията на „Плакала” обаче няма и помен, няма и дума за физическо насилие.

Триото – Александра Зарицкая (вокал), Дмитрий Мазуряк (клавишни) и Никита Будаш (духови инструменти) стана сензация преди около половин година, когато пусна песента „Плакала“ и то на родния си украински език. След дебютния албум "Karma" групата подготвя втория, който ще се казва "Nirvana", пише БГНЕС.

В началото на април повод за гордост има групата от Северна Македония Next Time с клипа „Нещо ще те питам бабо“, който за по-малко от месец гони близо милион гледания и се превръща в най-търсеното и коментирано видео в съседната ни страна. Клипът с режисьор Огнен Шапковски беше за първи път показан в края на март. Изпълнители са двама братя – Мартин и Стефан Филиповски. Текстът е в чест на Тодор Александров.

Безспорният и ненадминат владетел в цялата история на You Tube обаче си остава закачливото парче на южнокорейския рапър Пси – Gangnam Style, който промени света през 2012 година.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама