Kazka и Next Time – новите владетели на You Tube

19:20, 08 апр 19 / Любопитно 25 418 Topnovini
1

Две нови групи направиха невиждан фурор в You Тube за изключително кратко време. Става въпрос за украинската Kazka и за македонската Next Time.

В края на миналия месец изпълнителите на тоталния хит „Плакала” се похвалиха, че са регистрирали 200 милиона уникални посетители в музикалния канал. В друг популярен чарт за миналата година “Шазам” се изкачи в топ 10 на най-слушаните тракове.

На какво се дължи тоталният фурор, става ясно от коментарите след песента в You Tube, сред които и от България. Всеки слушател внася свои смисъл и разбиране за борбата срещу насилието. Групата, естествено има и своя трактовка – за жените по целия , за тяхната сила, за умението да общуват през сълзи, за това, че жените са способни да преодолеят всякакви трудности. В интерпретацията на „Плакала” обаче няма и помен, няма и дума за физическо насилие.

Триото – Александра Зарицкая (вокал), Дмитрий Мазуряк (клавишни) и Никита Будаш (духови инструменти) стана сензация преди около половин година, когато пусна песента „Плакала“ и то на родния си украински език. След дебютния албум "Karma" групата подготвя втория, който ще се казва "Nirvana", пише БГНЕС.

В началото на април повод за гордост има групата от Северна Македония Next Time с клипа „Нещо ще те питам бабо“, който за по-малко от месец гони близо милион гледания и се превръща в най-търсеното и коментирано видео в съседната ни страна. Клипът с режисьор Огнен Шапковски беше за първи път показан в края на март. Изпълнители са двама братя – Мартин и Стефан Филиповски. Текстът е в чест на Тодор Александров.

Безспорният и ненадминат владетел в цялата история на You Tube обаче си остава закачливото парче на южнокорейския рапър Пси – Gangnam Style, който промени света през 2012 година.

 

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 29 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.