Образуваха досъдебно производство за самолетната катастрофа в Северна Македония

15:10, 08 апр 19 25 1437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство във връзка със самолетната катастрофа от 2 април, случила се на територията на Република Северна Македония /РСМ/, при която загинаха четирима български граждани. Разследването ще бъде възложено на следовател от Националната следствена служба заради фактическата и правната му сложност.

Досъдебното производство се образува за това, че на 2 април на територията на РСМ неизвестен повредил или допуснал да се повреди малък самолет тип „Чесна“ с немска регистрация и при катастрофа на борда на самолета е настъпила смъртта на повече от едно лица - загинали са четирима български граждани, членове на едно семейство – престъпление по чл. 340, ал. 5, б. „Б“, пр. 2, вр. чл. 340, ал. 1, пр. 3 НК.

Външното министерство: Загиналите в самолетната катастрофа край Скопие са българи

В хода на разследването ще бъдат разпитани служители на дирекция „Консулски отношения“ в МВнР, запознати със случая, представители на ръководството на въздушното движение на РСМ, ще изяснят данните за силна турбуленция и за загубен контрол от пилота над въздухоплавателното средство.

Роднини на жертвите в самолетната катастрофа в Македония са дали ДНК проби

СГП ще изиска информация относно назначените до момента експертизи в РМакедония, в т.ч и за резултатите от същите, и след съгласуване с наблюдаващия прокурор ще се назначи извършването на допълнителни такива с цел установяване наличието на повреда на самолета.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама