Роднини на жертвите в самолетната катастрофа в Македония са дали ДНК проби

18:15, 04 апр 19 25 1123 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Продължава разследването на самолетната катастрофа в Северна Македония, при която загина четиричленно българско семейство. Роднини на жертвите вече са дали ДНК проби, за да бъде потвърдена самоличността им. По-рано днес вътрешният ни министър Младен Маринов заяви, че България ще проведе свое разследване, паралелно с това на Скопие.

Откриха останките от разбития самолет и четири тела

Най-малко 30 дни ще са необходими на разследващите, за да станат ясни всички подробности около катастрофата на самолета "Чесна". Работи се по различни версии, но категорично е доказано, че на борда на машината не е имало експлозия, съобщават от БНТ.

Досега са направени 400 фотографии от счупения самолет. Направени са снимки от дрон. Проверява се и качеството на горивото и дали там е имало проблем.

Правят ДНК профил на близки на загиналото семейство при авиокатастрофата
Близки на загиналото българско семейство при авиокатастрофата ще пътуват до Северна Македония, за да им бъде взет ДНК профил, за да се установи по кат...
В следствието ще участват и двама български специалисти, ще участват и специалисти от Германия, където е регистриран самолетът.

Потвърдено е, че пилотът сам е определил маршрута, по който ще лети.

На небето над Прилеп е потърсил разрешение да кацне на летището в Скопие и го е добил. Насочил се е към Скопие, но веднага след това е уведомил кулата, че все пак се насочва към София. След около 15 минути се е разбил.
Все още се проверяват разговорите между контролната кула и разбилия се самолет. Едва след като излязат резултатите от ДНК-анализите, ще може категорично да се твърди кои са загиналите български граждани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама