Валери Симеонов призова премиера Борисов да поиска оставката на Ангелкова

12:58, 05 апр 19 / Политика 25 1158 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лидерът на Националния фронт за спасение на България (НФСБ) Валери Симеонов призова премиерът Бойко Борисов да поиска оставката на министъра на туризма Николина Ангелкова, за да докаже, че в ГЕРБ няма любимци.

НФСБ сезира главния прокурор за имуществото на Николина Ангелкова

Коментарът Симеонов направи по повод изнесените от самия него вчера твърдения, че и Ангелкова е закупила апартамент на по-ниски цени, които тя след това категорично отхвърли.

Ангелкова: Мога да докажа всеки един лев, който съм похарчила
 
След като в четвъртък Валери Симеонов подхвърли на журналисти адрес на имот, закупен по думите му на ниски цени от сега действащ министър, а по-късно стана ясно че министърът е Николина Ангелкова, днес в кулоарите на парламента той коментира отговора на Агелкова, че няма от какво да се притеснява така:
 
„Тези факти, според мен, са доста обезпокояващи, меко казано. Защото си заминаха хора, които бяха купили на груб строеж за по 700 и 800 евро на квадратен метър. В случая става дума за покупка за 220 евро на квадратен метър в годината на най-високи цени на недвижими имоти - 2008. Това е преди кризата. Смятам, че министър-председателят трябва да вземе своето решение дали да поиска оставка или пък да я причисли към групата на любимките си. Може пък да се прилага един и същ морален стандарт към всички. Защото тогава ще спечелим доверието на обществото. И най-вероятно тогава ще бъдат лишени от основания упреците, че в ГЕРБ се извършва вътрешен отстрел на неудобните“.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама