Валери Симеонов: Борисов по-внимателно да си огледа министрите

12:00, 04 апр 19 / Политика 25 1151 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Премиерът Бойко Борисов по-внимателно да си огледа министрите", призова лидерът на НФСБ и депутат от „Обединени патриоти“ Валери Симеонов.

В кулоарите на парламента Симеонов коментира все по-разрастващия се имотен скандал, който доведе до няколко оставки в редиците на властта и намекна, че има още членове на кабинета, замесени в него.

Цацаров разпореди проверки на Пламен Георгиев, сина на Борислав Сарафов и съпругата на Лозан Панов

Лидерът на НФСБ дори посочи конкретен адрес на имота – столичния квартал „Овча купел“, ул. „Бързарица“ 2, но отказа да назове имена. По непотвърдена информация на този адрес живее министърът на туризма Николина Ангелкова.

„142 квадратни метра за 61 000 лв. Намерете кой е“, призова Симеонов журналистите в парламента, цитиран от БГНЕС. Според него имотът на въпросния министър е закупен през 2008 г., която се смята за пикова в цените, което прави по 220 евро на квадрат.

Валери Симеонов изрази подкрепа за кандидатурата на Данаил Кирилов за правосъден министър, което предстои да заеме мястото на Цецка Цачева, която също подаде оставка заради „Апартаментгейт“.

„Аз имам високо мнение за професионалните качества на Данаил Кирилов, но започвам да придобивам много лошо мнение за нивото и потенциала, който остава в Народното събрание. Без Данаил Кирилов тази правна комисия не мисля, че ще има този професионален капацитет, който имаше до момента“, смята Симеонов.

Данаил Кирилов е номиниран за министър на правосъдието

Според него разразилият се скандал има и положителен момент, а именно да покаже пред обществото масовата практика за укриване на данъци при покупко-продажбата на недвижими имоти.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама