Sinagapore Airlines приземи два свои боинга заради проблеми с двигателите

12:00, 02 апр 19 / Свят 25 802 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Sinagapore Airlines обяви, че е трябвало да приземи принудително два самолета от модела Boeing 787-10 Dreamliner заради прекомерното износване на компоненти на техните двигатели, произведени от Rolls-Royce, съобщава "Уолстрийт джърнъл".

Авиокомпанията използва заместващи самолети с по-малко места, така че могат да бъдат засегнати някои от пътническите пътувания, заяви превозвачът.

Проблемът е свързан с двигателя Trent 1000 TEN на компанията Rolls-Royce, който е най-новата версия, използвана в самолетите Dreamliner. "По време на неотдавнашни рутинни проверки на двигателите на Rolls-Royce - Trent 1000 TEN на флотилията самолети Boeing 787-10 на Сингапурските авиолинии, при някои двигатели беше установено преждевременно влошаване на турбинните перки", заявиха от Sinagapore Airlines.

Boeing представи промените в самолетите 737 МАХ

Превозвачът също така посочи, че е приключил проверките на всичките си самолети Boeing 787-10, като в сряда планира да извърши проверка и на двигателите на машините от модела 787-9, с които оперира нейния ниско бюджетен превозвач Scoot.

Rolls-Royce, чиито печалби бяха засегнати многократно поради преждевременното остаряване на компоненти на двигателите Trent 1000 от редица версии, пък заяви, че е предупредила своите клиенти, че някои компоненти на варианта на двигателите TEN могат да се износят по-бързо.

"В очакване на ограничен живот на турбините, нашите инженери вече са разработили и тестват подобрена версия на тези турбинни перки. Сега ще работим в тясно сътрудничество с всички засегнати клиенти, за да осигурим ускорена програма за прилагане на подобрени трубинни перки и да гарантираме, че можем да изпълни нашите бъдещи ангажименти за двигателите Trent 1000 TEN", се посочва в изявление на британския производител на самолетни двигатели.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама