Boeing представи промените в самолетите 737 МАХ

07:40, 28 мар 19 / Свят 25 801 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американската компания Boeing представи пред медиите и експерти промените в своите самолети 737 МАХ в опит да възстанови доверието след две самолетни катастрофи, при които загинаха общо 346 души, предаде БТА.

На пресконференция в град Рентън, щата Вашингтон, представител на компанията обеща тя да направи всичко, за да не се случват никога повече подобни катастрофи.

Промените дават на пилотите повече възможности да заобиколят системата за контрол на полетите, обвинявана за разбиването на самолети на индонезийската авиокомпания Лайън еър (Lion AIr) и на Етиопските авиолинии (Ethiopian Airlines) съответно през октомври миналата година и по-рано този месец. Освен това ще бъде подобрено обучението на екипажите, за да познават по-добре начина на функционирането на системата.



Първоначалният вариант на системата е бил подложен на стотици часове анализи и тестове и одобрен от Федералното авиационно управление на САЩ, подчертаха от Боинг.

Прилики при двете авиокатастрофи поставиха под съмнение работата на управлението, припомня Франс прес.

За внасяне на промените в системите на самолетите ще бъде необходим само един час, казаха от Боинг.

Освен това всички самолети от линията 737 МАКС ще бъдат оборудвани безплатно със светлинен сигнал, предупреждаващ за неизправности в системата за контрол на полетите. Досега това беше допълнителна екстра, която се инсталираше срещу заплащане.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама