Японски затвор от ерата Мейджи става луксозен хотел

12:20, 02 апр 19 / Любопитно 25 1332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-старият японски затвор и историческа забележителност от ерата Мейджи, намиращ се в западния град Нара, ще бъде основно реконструиран и превърнат в луксозен хотел. Очаква се да отвори през 2021 г., съобщи информационният сайт на Nikkei.

През 2017 г. Министерство на правосъдието на Япония отдаде сградата на концесия за период от 32 години.

Реконструкцията на сградата ще бъде на стойност 136 милиона долара и ще включва повишаване на устойчивостта от земетресения. За да се изплати скъпата инвестиция в преустройството, сградата ще бъде включена към международната верига луксозни традиционни японски хотели "Хошино ризортс".

Четири от петте корпуса на затвора ще бъдат оборудвани за клиенти на хотела, като килиите с високи тавани ще се преобразят в луксозни стаи, а складовете и офисите на охраната - в общи помещения.

Цените за нощувка ще варират между 450 и 727 долара, което е сравнимо с цените в другите хотели от веригата.

Затворът в град Нара се е използвал до 2017 г. за изтърпяване на наказания от непълнолетни. Той има историческа стойност като архитектурна забележителност от епохата Мейджи и представлява конструкция в романски стил с фасада от червени тухли. Това е първият затвор в Япония, който ще бъде трансформиран в хотел.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама