Пламен Георгиев: Получих сериозна заплаха, имам охрана от НСО

10:42, 02 апр 19 / Политика 25 1419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Получих заплаха, която от други органи беше оценена като сериозна и заради която имам охрана от НСО. След тази заплаха започнаха и медийните атаки срещу мен, което беше напълно очаквано", заяви председателят на антикорупционната комисия Пламен Георгиев, цитиран от БГНЕС.

Повод за изказването му стана информацията, че Георгиев е ипотекирал част от жилището си, за която самият той твърди, че не е негова собственост. Става въпрос за неговата тераса, която придоби популярност заради намиращите се там сауна, душ и барбекю.

Шефът на КПКОНПИ придобил жилището си за 200 000 лв. по-малко

„Единственият човек, който публично излезе пред медиите и даде официална позиция и единственият човек, който си публикува нотариалните актове, съм аз. Повече с тези компроматни глупости аз няма да се занимавам. Очевидно е, че това е компроматна атака и се вижда кой я прави. То е видно. Има хора с медии, олигарси, на които запорирахме и внесохме искове за отнемане на имущество. Хора, които притежават медии и хора, които имат 198 млн. причини да водят срещу нас компроматна война“, заяви Георгиев.

Според него няма никакво разминаване в документите му за собственост, въпреки че не даде отговор на въпроса колко души от сградата използват въпросната тераса.

Пламен Георгиев: Ще разровим всичко за "Артекс"

„Нека тези хора, които имат незаконни средства, те да се обясняват. Не аз“, настоя Георгиев. Той призова още, ако има съмнения за евентуално извършени от него нарушение, да му бъде направена проверка.

Относно стартиралите проверки на останалите замесени в имотния скандал, който доведе и до серия от оставки, Георгиев обясни, че е установен нотариусът, при който са изповядани сделките. За всички той е един и същ. Дали това има връзка със случаите, предстои да бъде установено.

„По проверката установихме и действия на министри и заместник-министри, които също са давали, в хода на техните служебни задължения, становища, които вече сме приобщили. Ще бъдат викани министри и заместник-министри да дават обяснения“, коментира още шефът на КПКОНПИ, но отказа да назове конкретни имена.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама