Девет места, където да избягате през лятото в Европа

18:00, 01 апр 19 / Любопитно 25 1322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Търсите къде да избягате през лятото в чужбина? Оглеждате се за дестинации в Европа? От музикални фестивали до райски плажове и уикенд бягства, ето някои предложения, които могат да ви насочат при избора ви:

ПРЕЗ ЮЛИ

Париж

Денят на Бастилията на 14-и юли дава огромни възможности за забавления в Париж. Тогава очаквайте свободен вход във всички музеи, множество концерти навсякъде из френската столица и разбира се - фойерверки!

На този ден празнува не само Париж, но и цяла Франция - от винарските изби в Бордо до туристическите дестинации по Лазурния бряг. Ако пък сте фен на музиката, може да се потопите в атмосферата на джазовия фестивал в Ница.

Остров Задар

Със средни температури по крайбрежието на Далмация около 25-28 градуса, юли е перфектният месец за поемане на така важния витамин "море" от тялото ви. Каквото и да изберете - било то блестящите адриатически брегове или някой от множеството музикални фестивали (Love International, Suncébeat), то в Хърватия със сигурност ще откриете едно слънчево бягство за юлската си ваканция.

Балтийското крайбрежие

Балтийското крайбрежие е идеална дестинация за лятна почивка не само заради прекрасните си плажове, но и защото по това време на годината водите му са достатъчно топли за водни приключения. Пясъчни брегове и нонстоп нощен живот ви очакват в полския град Сопот, намиращ се на север от Гданск.

Междувременно в Юрмала, само на половин час от латвийската столица Рига, слънцето, пясъка и морето са в повече от изобилие. Паланга в Литва пък е друг малък скъпоценен камък сред латвийските курорти със своята 10-километрова плажна ивица с мек като пудра пясък и множество барове и кафенета.

Калабрия, Пулия, Сицилия

Ако сте привърженик на кулинарния туризъм, но задължително съчетан с присъствие на морски бряг, то недейте да търсите повече - Калабрия, Пулия и Сицилия са вашето място. Предпочитани от италианците за техните собствени летни почивки, това са местата, където може да опитате вкуса на добрия живот, но без задължително да плащате висока цена за това.

Търсите ли бързо бягство само за уикенда? Тогава прекарайте една незабравима нощ във Верона и се насладете на прочутите представления на открито по време на оперния фестивал Arena Opera Festival, който се провежда през целия юли и август.

Кохем

Някой каза ли бира? Летата в Германия не минават без студени пивки бири, придружени от слънчеви площади и тераси на открито. Няма по-добро място да се насладите на всичко това от Мюнхен - дом на шест водещи бирарии.

Юли е един от най-подходящите месеци да опитате от Стара Германия и нейните градове, извадени сякаш от приказките, като например Кохем в провинция Рейнланд-Пфалц. Между синьо небе, средновековни замъци и павирани улици, ще се почувствате сякаш наистина сте попаднали в приказка.

ПРЕЗ АВГУСТ

Шотландските възвишения

Август е един от най-подходящите месеци за планиране на екскурзия до Шотландия. С пурпурния си цъфтеж Шотландските възвишения (или Хайлендс) са удивителни по това време на годината.

Август е и Месецът за обиколка на Единбург. В продължение на три седмици градът се превръща в царство на музиката, комедията и театъра по време на ежегодния Единбургски международен фестивал.

Менорка

Вземете полет до Валенсия, наемете си кола и се отправете към най-голямата в света, най-сочна и най-омазваща битка с храна - Томатина. Провеждащ се в Буньол (на около 40 км от Валенсия), този ежегоден фестивал приканва всички свои посетители да се включат в битката с домати. Ще има за всеки, уверяват организаторите - осигурени са 40 килограма.

Ако това ви звучи твърде уморително или пък не сте привърженици на омазването с храна, то тогава избягайте по по-спокойните брекове на Менорка.

Все пак ви се купонясва? Тогава се гмурнете в годишното стрийт парти в готическия квартал на Барселона по време на августовския Festa de Sant Roc.

Скалите на Мохер

Погледнете и към Ирландия през август, където ще се насладите на 18-часова слънчева светлина докато правите пътешествие по Дивия атлантически път (Wild Atlantic Way). Това е най-дългият шосеен маршрут в света, простиращ се по 2500-километровото западно атлантическо крайбрежие.

И задължително - не пропускайте да видите грандиозната гледка, разкриваща се от Скалите на Мохер.

Докато обикаляте по Атлантическото крайбрежие, може да спрете за сърф приключение в Лехинч или да вкусите от "Силата" на скалата Скелиг Майкъл. Тази назъбена скала край ирландските брегове е самотната планета, където "Силата" се пробужда в "Междузвездни войни".

Шведското крайбрежие

С прохладните си дни през август крайбрежието на Бохуслен привлича като алтернатива на жегите в Европа. Островите като Бохуслен (на един хвърлей от Гьотеборг) предлагат възможности за уединение в тихи рибарски селища, в които животът тече с бавни темпове, а морската храна е изумителна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама