Москов: Отстоявам консервативни позиции, а Радан е член на либерална формация

10:30, 31 мар 19 / Политика 25 1307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

,,Съжалявам за всяко политическо решение, което се изоставя с аргументи "Не може". Аз съм лекар и работата ми е да лекувам. Работата на политиците е да решават проблеми, а не да обясняват защо не могат", заяви Петър Москов пред bTV относно новата си партия "КОД".

Той отново посочи, че ГЕРБ е партия без идеология, нямат ясни цели и как да ги постигат. Когато е бил министър в правителството на Борисов е представлявал Реформаторския блок е е изпълнявал споразумение между ГЕРБ и РБ.  "Преди 10 години ГЕРБ може би щеше да ми харесва, но не и днес. Ние създаваме КОД като алтернатива на целия либерален модел на демокрацията. От съществуващите десни партии няма такава, която да защитава консервативните ценности."

"Между КОД и началото на ДСБ има много прилики, но и много разлики с политическия модел. Целият преход мина под влиянието на мисления на комунистическия партиен мотив. Превърнаха прехода в криминален", каза още Москов.

"Дясното беше подменено през прехода от либералното до невъзможност да защитава държавата. Беше излъгано да защитава глобализацията. Целият преход мина под знамето на партийния актив на БКП, те превърнаха прехода в мутренски, а децата на номенклатурата днес да са деца на големи предприемачи" допълни бившият зам. председател на ДСБ.

"Политическите противници на "КОД" са Българската социалистическа партия и Движението за права и свободи. Останалите политически партии нямат такова голямо значение. "КОД" е консервативна дясна партия. Целта на създаването й е дясно консервативно управление", допълни той.

Аз отстоявам дясно консервативни позиции, а Радан Кънев е член на либерална формация, която защитава зелен екстремизъм, описа той разликата между себе си и водача на листата на "Демократична България".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама