Петър Москов представи новата си партия

18:35, 29 мар 19 / Политика 25 1447 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият министър на здравеопазването в предишния кабинет на Бойко Борисов Петър Москов представи новата си партия "Консервативно обединение на десницата" или КОД.

В партията участват бивши членове на ДСБ, какъвто е и Москов. В края на миналата година той обяви, че готви нов десен проект, в който има място и за част от "патриотите".

Партията се появява с амбицията да предложи алтернатива на социалистическите и либералните политики, които по своята същност са експеримент с хора и са се провалили, заяви Москов. Като основни политически противници на новата партия той посочи БСП и ДПС, а като най-близки до нея НФСБ и ВМРО.

"КОД е консервативна дясна европейска политическа сила, която отхвърля социалистическите и либералните утопии."

Зад Петър Москов в новата политическа сила застават Любомир Канов, Боян Стефанов, Ралица Кирилова, Цветанка Йотина, Росица Рачева, Момчил Станков, Ваньо Шарков, Валентин Павлов, Пепа Деведжиева, Хари Аничкин и други.

,,Сблъсъкът между либералното и консервативното в съвременното име на старото противопоставяне между лявото и дясното", акцентира Москов.

От резултата на този сблъсък според него зависят правилата на живота: ,,Ако либералното е провалено, то ние сме длъжни да противопоставим срещу този модел на либерална демокрация ценностите и политиките на консервативната демокрация".

КОД ще работи за слагането на държавна политика, основана на концепцията, че българската национална култура е водещата култура, ще защитава националната идентичност и ненамесата на държавата в икономиката. Наред с това КОД цели и въвеждане на консервативен екологичен модел, както и справедливо разпределение на данъчните тежести.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама