Цветанов: Не се чувствам наказан

22:00, 29 мар 19 / Политика 25 1486 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Не се чувствам наказан, защото няма кой да го направи. Решението, което взех е самостоятелно и първо го обсъдих със семейството си. Взех мъдро решение. С разумното решение можеш да градиш мостове, с емоционалното само езера." Това заяви бившият председател на ПГ на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов в ефира на БНТ.

Политикът подчерта, че за пореден път преди избори фокусът е изместен към него и той се превръща в най-атакуваната личност.

„Не може човек с повдигнато обвинение за пране на пари да е водач на листата на БСП, а лидерът на ПЕС да бъде игнориран“, даде за пример Цветанов доста по-скандалната ситуация в БСП.

И увери, че не се е облагодетелствал от Артекс по никакъв повод.

„Симеон Велков е висококвалифициран български гражданин, който е останал в България. Може да си намери работа във всяко едно РВД. Чакаше второ дете и сподели, че иска по-голям апартамент. „Казах, че съм в подобна процедура и имаме разбиране с Артекс и така стана процедурата. Ние също имаме граждански права“, разказа ситуацията Цветанов.

По отношение на предстоящия евровот зам.-председателят на ГЕРБ изрази увереност, че партията му ще бъде първа сила и вариант за загуба не съществува. Що се отнася до БСП – за тях ще е по-зле, че той е извън парламента и стяга структурите.

„Аз съм екипен играч. ГЕРБ ми е втори дом. Лоялен съм към премиера и имаме такива отношения. Аз мразя предателите. Знаем кой е Първият в ГЕРБ“.

Имам предположения за руска връзка в сегашната атака срещу мен, защото мога да кажа, че съм единственият политик, който е говорил конкретно за хибридните атаки.  Говорил съм и за някои неща, свързани с позицията на България по случая "Скрипал", допълни още зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Трябва да ви кажа, че съм най-големият защитник на правилното решение, което взе страната ни по случая, както и на мандата, който даде българският парламент за модернизацията в областта на отбраната, за да можем наистина да определим стратегическото партньорство със САЩ, допълни той. 

Наблюдавам какво излезе в онлайн изданията, така можеш да видиш наратив, какво се случва през всичките тези години, допълни той, намеквайки, че руската връзка е много вероятна.

Винаги, когато идва предизборен пероид, аз съм един от най-атакуваните хора... Бога ми, за престъпления, за които изобщо не съм си помислял, допълни той.

Ще дам всичко от себе си, ще обикалям още повече страната, каза Цветанов във връзка с предизборната кампания, като намекна, че БСП няма да са радостни от решението му да напусне парламента. Не може крадецът да вика дръжте крадеца, отбеляза той.

Направих това, което трябва...Подписът е мой, решението е мое...Разумът надделя, не емоцията. Това беше разумното решение, което можеше да взема, защото с разумни решения се градят мостове. С емоционалните решения можеш да направиш само езера, уточни той.

Подчерта изрично, че решаващ за окончателното решение за напускането на парламента е бил разговорът със съпругата му, която много цени, не толкова този с министър-председателя.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама