Цветан Цветанов напуска парламента (ОБНОВЕНА)

17:18, 27 мар 19 / Политика 25 3489 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Цветан Цветанов напуска парламента, но остава зам.-председател на ГЕРБ. Това обяви той преди броени минути на пресконференция в парламента.

''Първо искам да благодаря на всички тези, които се постараха да бъдат обективни'', започна изявлението си Цветан Цветанов в парламента.

''През целия си живот съм вършил всичко законно'', повтори още веднъж той.

Заместник-председателят на ГЕРБ изнесе подробности относно сделката за имота си на улица „Латинка“, както и такива за внесеният закон за устройство на територията през 2017 година, които според Цветанов доказват законността им и неналичието на връзка със строителната фирма „Артекс“.

Цветан Цветанов проговори за "Апартаментгейт": Това е добре планирано мероприятие

Цветан Цветанов добави, че за него политическа партия е кауза, а не средство за облагодетелстване, както и че той няма от какво да се срамува:

„В никакъв случай, не трябва да се говори за разделение в политическа партия ГЕРБ – за мен и за нашия лидер тя е кауза.“

„Винаги съм се ръководил от семейните ценности. За мен ГЕРБ е семейство. В едно семейство ако има проблем, страдат децата.“

„Аз ще бъда заместник-председател на политическа партия ГЕРБ, председател на предизборния щаб на политическа партия ГЕРБ. Най-справедливото, най-правилното е да напусна българския парламент.“

Причината Цветанов да се оттегли от поста е скандалът с имотите на властта. Той избухна, след като стана ясно, че зам.-председателят на ГЕРБ е купил апартамент в столичния квартал "Изток" на цена, по-ниска от пазарната. По същата причина оставки вече подадоха и министърът на правосъдието Цецка Цачева, зам.-министърът на спорта Ваня Колева и зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама