Борисов поиска извинение за изявлението на Чавушоглу

20:57, 29 мар 19 / Политика 25 1587 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От Букурещ премиерът Бойко Борисов поиска извинение за изявлението на Чавушоглу. Според министър-председателя думите на Чавушоглу са лош сигнал и проява на лошо възпитание. Борисов коментира становището за намеса на Турция във вътрешните работи на България на трибуната след четиристранната балканска среща в Румъния.

"Намесата във вътрешните работи на която и да е държава е много лош сигнал, лошо възпитание, и винаги поражда изключително големи конфликти, така че се надявам те да поднесат своите извинения за това, което са казали", заяви Бойко Борисов, цитиран от БТА.

Повод стана присъствието в северната ни съседка на вицепрезидента на Турция Фуат Октай. Той дойде за неформална вечеря по покана на румънския премиер. Очаква се премиерът Бойко Борисов да използва момента и да обсъди лично с него темата с турската намеса във вътрешните ни работи. 

По-рано днес по разпореждане на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева в сградата на МВнР бе извикан посланикът на Република Турция г-н Хасан Улусой и му бе направен демарш относно думите на министъра на външните работи Мевлют Чавушоглу, изречени на предизборен митинг в град Текирдаг. Той каза, че е повлиял на поправките в Закона за вероизповеданията и е спасил имотите на мюсюлманското вероизповедание.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама