Тръмп заплаши, че затваря границата с Мексико до дни

20:05, 29 мар 19 / Свят 25 1237 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши да затвори границата с Мексико следващата седмица.

Тръмп каза, че ще затвори цялата граница или големи части от нея, ако Мексико веднага не спре незаконната имиграция към Съединените щати от региона, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Тръмп посочи, че САЩ губят много пари заради Мексико, особено като се вземе предвид трафика на наркотици.

Президентът разкритикува Мексико, че "те само ни взимат парите и просто си говорят". В предизборната кампания през 2016 г. Тръмп отправи нападки към Мексико и дори обвини мексиканците, че били изнасилвачи и убийци, отбелязва ДПА.

След като зае президентския пост, Тръмп донякъде смекчи тона към Мексико и договори с Мексико и Канада ново споразумение, което да замени Северноамериканското споразумение за свободна търговия (НАФТА).

Тръмп направи днешното си изказване на фона на информациите за нов керван от мигранти, който се движи от Централна Америка към САЩ. Повечето мигранти не са мексиканци, но преминават транзитно през Мексико.

Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор заяви вчера, че наистина има такъв проблем, но подчерта, че страната му не е отговорна за него.

Доналд Тръмп обяви извънредно положение по южната граница на САЩ и използва специалните си правомощия, за да пренасочи средства от бюджета за изграждане на гранична стена между САЩ и Мексико, припомня ДПА.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама