Премиерът пристигна в Букурещ за четиристранната среща на лидерите

18:15, 29 мар 19 / Политика 25 343 Topnovini

Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в резиденция "Снагов" край Букурещ, където предстои да започне Четиристранната среща на високо равнище между България, Гърция, Румъния и Сърбия. Лидерите на балканските държави се събират за седми път в този формат, който е по инициатива на премиера Борисов.

Премиерите Бойко Борисов, Алексис Ципрас, Виорика Дънчила и президентът Александър Вучич ще обсъдят напредъка по общите проекти в региона в сферите на транспорта, инфраструктурата и енергетиката, съобщи БТА.

Сред инициативите, които имат сериозен потенциал да допринесат за свързаността в региона и за икономическото му развитие, са изграждането на интерконекторните връзки, създаването на интермодален коридор, свързващ Егейско и Черно море, както и разширяването на транспортните връзки по река Дунав.

Фокус на срещата между държавните и правителствени ръководители ще бъде също задълбочаването на регионалното сътрудничество и развитието на добросъседските отношения. Европейска перспектива на Западните Балкани е друга тема, която е от голямо значение за региона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!