Цвета Караянчева атакува Елена Йончева и Корнелия Нинова

17:47, 29 мар 19 / Политика 25 1250 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателката на Народното събрание Цвета Караянчева атакува остро оглавяващата листата на БСП за евроизборите Елена Йончева и лидерката на БСП Корнелия Нинова, чрез публикация в социалните мрежи. Караянчева коментира и оставката на Цветан Цветанов във връзка с придобитите имоти.


Публикуваме пълният текст:


Днес гласувахме оставката на Цветан Цветанов.


Но не за това ми е думата. През изминалата седмица немалко опозиционни политици се държаха сякаш ги е споходил духът от лампата на Аладин. Говореха за наказания, оставки, сочеха с пръст кой да излезе от политиката завинаги – всеки с по три желания, всичките по адрес на ГЕРБ. Президентът предпазливо предположи, че ВСИЧКИ партии трябва да се изчистят от личности, чиито действия будят съмнения в обществото, и после си замълча. Впрочем, той до ден днешен не е отговорил, защо уволни Елена Йончева един месец след като я назначи. Разбирам го – не е нещо, което може да сподели публично.


Но абсурдът си остава. Корнелия Нинова, уволнена от правителството на Сергей Станишев за съмнения в корупция, наложи Йончева за водач на листата на БСП. Йончева, около чието благосъстояние не просто витаят обществени съмнения, а е директно разследвана за пране на пари, и която е имала обща офшорна фирма с банкера Цветан Василев. Йончева, за която се знае, че ще бъде първият евродепутат след изборите, чийто имунитет ще бъде свален. И това ще бъде срам за България. Йончева, която на този фон има безпределната наглост да размахва пръст и да изисква друг политик да се откаже от политиката. Самата Нинова все повече затъва в неясните си обяснения как е придобила “Техноимпекс” на невръстната 28-годишна възраст. И единствената причина тази сделка да не се разследва, е че има давност по случая.


Наивно ли ще ви прозвучи ако попитам – ако искаме справедливо общество, не трябва ли да има еднакъв аршин за “ваши” и “наши”? Цецка Цачева заявява, че е купила апартамента си по-евтино, защото е направила сделката в начален етап на проекта. Опозицията: “Уууу, глупости!”. Съпругата на уважавания съдия Лозан Панов заявява, че е купила апартамента си по-евтино, защото е направила сделката в начален етап на проекта. Опозицията: “Ами да, разбира се, това обяснява всичко”.


Всички искаме равенство, но, естествено не сме равни във всичко – някои са по-умни, други са по-високи, трети са по-силни или са родени в правилните семейства. Но ако искаме справедливо общество, трябва да сме равни пред закона и пред съда на общественото мнение. Нещо, което цялата партизанска приповдигнатост на раздаваните през последната седмица обвинения, не само не предполага, но и отрича.


ПП ГЕРБ е известна с това, че търси отговорност от всеки, за когото се е появило съмнение в обществото. И този някой понася отговорността. Някой помни ли професор Николай Петров, който трябваше да напусне министерския си пост заради подозрения, които впоследствие се оказаха абсолютно измислени? Разбира се, помнят го пациентите му. Защото докато Йончева и Нинова размахват поучително пръст, той спасява човешки животи като ръководител на Клиниката по анестезиология, рехабилитация и интензивно лечение към ВМА. Голяма победа беше! Още един отстрелян достоен професионалист. Докато те си стоят вкопчени в постове си, независимо колко излагат България.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама