Нинова светкавично отвърна на ГЕРБ за Елена Йончева

16:50, 28 мар 19 / Политика 25 1571 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Всеки е невинен до доказване на противното. Елена Йончева не е била в управляващи сила, в периода, по който тя е обвиняема за едни пари. Цветан Цветанов е обвиняем за злоупотреба с власт". Така лидерът на БСП Корнелия Нинова отговори на обвиненията на ГЕРБ за това колко морално е издигането за водач на листата за евродепутати на левицата на Елена Йончева, която е с повдигнато обвинение за пране на пари в особено големи размери.

„Според мен Сергей Станишев не трябва да бъде в листата на БСП за предстоящия евровот. Но това ще го реши окончателно Националният съвет на 14 април”, заяви още лидерът на социалистите. Тя поясни, че председателят на ПЕС има много задължения като такъв и в това свое качество трябва да обединява различни становища.

"Оставките на Цветанов и компания са политически фалш и опит да се потуши скандала. Цветанов напуска НС с тежки подозрения за лобистки закони и данъчни престъпления. Лошото, е че той е лице на предизборната кампания. Това ще им изиграе много лоша шега", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред Нова телевизия.  

"ГЕРБ направиха така, че корупцията да е заложена в закони", каза още тя.

"Законът трябва да е над всичко и трябва да е принципен, а не в угода на дадена партия. Правилата трябва да са еднакви за всички", допълни Нинова. 

"Не може ГЕРБ да назначават ръководството на комисията, която трябва да ги разследва като КПКОНПИ", разкри Нинова.

"Докато управляват, ГЕРБ правят удобни за тях закони. Това е модел, който управляващите вкараха. Олигарсите и политиците са сраснали", каза лидерът на БСП. 

"Победата ни на евроизборите ще значи оставка на правителството и предсрочни избори", завърши Корнелия Нинова. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама