Golf става на 45 години

10:20, 29 мар 19 / Любопитно 25 284 Topnovini
1

Днес се отбелязват 45 години от стартирането на производството на най-успешния автомобил в Европа- Volkswagen Golf, в производствения комплекс на марката във Волфсбург. 

От Volkswagen споделят, че при лансирането на автомобила на европейския пазар никой не си е представял колко голям ще бъде успехът на Golf, от който до момента са продадени повече от 35 000 000 единици по целия свят. Според изчисленията на марката, в компанията ежедневно постъпва заявка за закупуването на модела на всеки 41 секунди, а годишният показател е на ниво от около 780 000 единици. 

"Golf е в сърцето на нашата марка", коментира Ралф Брандщатер, оперативен директор на VW. "Той е символ за прогреса и технологичността като никой друг автомобил. За седем поколения, Golf допринесе за развитието на Volkswagen, като марка и като група, до един от най-важните автомобилни производители в целия свят".

Първите доставки на Volkswagen Golf започват на 5 август 1974 година, като автомобилът се предлага в дву- и четириврат вариант. С петместна конфигурация на интериора, моделът идва с вместимост на багажника от 300 литра и сгъваеми задни седалки. Наличните задвижващи агрегати за 1.1- литров четирицилиндров с 50 конски сили и 1.5-литров със 70 конски сили, а клиентите могат да избират между четиристепенна механична или тристепенна автоматична предавателна кутия.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.