Golf става на 45 години

10:20, 29 мар 19 / Любопитно 25 1303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес се отбелязват 45 години от стартирането на производството на най-успешния автомобил в Европа- Volkswagen Golf, в производствения комплекс на марката във Волфсбург. 

От Volkswagen споделят, че при лансирането на автомобила на европейския пазар никой не си е представял колко голям ще бъде успехът на Golf, от който до момента са продадени повече от 35 000 000 единици по целия свят. Според изчисленията на марката, в компанията ежедневно постъпва заявка за закупуването на модела на всеки 41 секунди, а годишният показател е на ниво от около 780 000 единици. 

"Golf е в сърцето на нашата марка", коментира Ралф Брандщатер, оперативен директор на VW. "Той е символ за прогреса и технологичността като никой друг автомобил. За седем поколения, Golf допринесе за развитието на Volkswagen, като марка и като група, до един от най-важните автомобилни производители в целия свят".

Първите доставки на Volkswagen Golf започват на 5 август 1974 година, като автомобилът се предлага в дву- и четириврат вариант. С петместна конфигурация на интериора, моделът идва с вместимост на багажника от 300 литра и сгъваеми задни седалки. Наличните задвижващи агрегати за 1.1- литров четирицилиндров с 50 конски сили и 1.5-литров със 70 конски сили, а клиентите могат да избират между четиристепенна механична или тристепенна автоматична предавателна кутия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама