Вредни храни, които консумираме всеки ден

15:00, 31 мар 19 25 1543 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В последните няколко години онкологичните заболявания стават все по-прогресивни. Лекари и водещит учени се борят да решат този наболял здравословен проблем, но всеки човек може да се защити самостоятелно.

Просто трябва да се ограничи в консумацията на някои продукти. Вижте кои:

Захар и газирани напитки

В списъка със заплахите за здравето на първите места са рафинирана захар и газирани напитки. Газираните напитки се считат за едни от най-опасните, заради 4-метилимидазол - особено опасен канцероген, натрупването на който в тъканите на стомашно-чревния тракт може да причини увреждане на вътрешните органи.

В допълнение, американски невролози и токсиколози са открили, че този канцероген може да достигне до мозъка, разтваряйки се в човешката кръв.

Сахаринът и ацесулфамът калий, които присъстват дори в "диетичните" напитки, отдавна се считаха за безвредни, но това не е така.

Захарта, противно на общоприетото мнение, сама по себе си не предизвиква рак. Въпреки това, ако заболяването вече е диагностицирано, употребата на този продукт трябва да се избягва. Известно е, че за активността на болните клетки консумират значително повече глюкоза от нормалното. В това отношение има едно просто правило: Колкото по-малко сладко консумира човек всеки ден, толкова по-полезно е това за тялото.

Мазнини и кафе

Пържените масла, както и преработеното месо, активно помагат на болестта да “изгори” всички ресурси на тялото. Още през 2015 г. Световната здравна организация включва в списъка на опасните продукти шунка, бекон, колбаси и други преработени месни продукти.

Основният катализатор за появата на онкологични заболявания, според учените, може да бъде растително масло и готвене с висока температура, които заедно с други канцерогени вредят на тялото.

През 2018 г., разтворимото кафе от вендинг машините бе признато за една от най-опасните напитки. Откритият през 2002 г. канцерогенен акриламид е в състояние да провокира съдови заболявания и много други сериозни заболявания.

Пуканки

Любимата храна на киноманите, според учените, е претърпяла редица промени, в резултат на което тя не само е вкусна, но и изключително опасна за консумация.

Преди няколко години в самата пуканки е открит пропилгаллат - консервант, който между другото дори се съдържа в моторно масло. Пуканките, които се правят в микровълнова фурна, се приготвят с масло от ГМ соя, което както отбеляват учени от Университета на Калифорния в Ривърсайд изпълва черния дроб с мазнини и нарушава правилното му функциониране. Според изследователите това масло е предизвикало епидемия от затлъстяване в САЩ.

Консерви и бързо хранене

За една от най-токсичните субстанции за организма, Агенцията за опазване на околната среда на САЩ е признала бисфенол-А.

През 2011 и 2012 г. тя е намерена на вътрешните стени на кутии с обикновени консерви. Учените вече са доказали, че натрупването на бисфенол разрушава черния дроб и също така променя генетичните характеристики на потомството.

Не по-малко опасна е храната, приготвена в масло за многократна употреба. Такива методи на готвене се използват от големи и малки вериги за бързо хранене. По време на непрекъснатия цикъл на производство на храна се образува един от най-токсичните канцерогени - бензипрен.

Неблагоприятно засяга не само черния дроб, но също така и костния мозък и провокира левкемия при хора и бозайници.

Невидими убийци

В колбасите и други "месосъдържащи" продукти има много хранителни добавки: Емулгатори, сгъстители, багрила, консерванти. Тези същите "Е" данни, за които производителите дори не се крият.

Шотландски онколози многократно отбелязват, че натрупването на хранителни добавки от групата „Е” в организма увеличава вероятността от онкологични заболявания на половата система при мъжете, могат да доведат и до развитие на рак на гърдата при жените. Консумацията на чипс също е токсичен удар за организма, пише zdrave.to

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама