Телефон 112 вече е достъпен за незрящи и хора с увреден слух

10:50, 28 мар 19 25 1195 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министерството на вътрешните работи (МВР) внедри услуга, осигуряваща достъпа незрящи и хора с увреден слух до Единния европейски номер за спешни повиквания 112.
 
Услугата е факт от края на януари тази година и работи с пълната си функционалност през Интернет чрез мобилно приложение за телефони с мобилни платформи Android, iOS и Windows Mobile, както и стационарни и преносими компютри чрез уеб базирано приложение, достъпно през уеб браузър на адрес 112.mvr.bg.
 
Експерти от районните центрове 112 стартираха обучителни срещи с регионалните структури на Съюза на глухите в България с цел запознаване с нововнедрената услуга, оказване на методическа помощ и съдействие при регистрация и работа с мобилното приложение.
 
За да достигне до всички потребители, бе изработен и информационен клип, илюстриращ възможностите на услугата.

Услугата е в изпълнение на транспонираната в българското законодателство Директива 2002/22/ЕО и изискването достъпът до спешния телефон 112 да бъде предназначен за крайни ползватели с увреждания, независимо дали техните специални нужди са предизвикани от увреждания или са свързани със стареенето.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама