Симеонов: Без Цветанов определено в парламента ще се работи много по-трудно

13:45, 27 мар 19 / Политика 25 818 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Без Цветан Цветанов определено в парламента ще се работи много по-трудно, ако въобще парламентът работи". Това коментира лидерът на НФСБ Валери Симеонов относно евентуално напускане на Народното събрание от председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. 

Според Симеонов, ролята на Цветанов е изключително важна, значима и незаменима, като един посредник между различните групи, крайни полюси в различни законопроекти или решения. "Той е човек, който виждам, че с всяка година се усъвършенства в ролята си на политически посредник и обединител", коментира лидерът на НФСБ.

По думите му Цветанов трудно ще бъде заменен. 

На въпрос дали очаква още оставки заради имотния скандал, Валери Симеонов коментира, че оставката е личен морален акт. "Става въпрос за утвърдена схема в България за източване на ДДС, за укриване на ДДС и на данъци, тази схема е масово използвана от строителните фирми и тя е известна на НАП", посочи той. 

Попитан дали ще иска среща с премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, за да не бъде изваден Цветанов от парламента, Симеонов каза, че всяка партия си решава кадровите въпроси сама и не е редно да се бъркат във вътрешните въпроси на ГЕРБ. В отговор на въпрос, Симеонов коментира, че оставка на Цветанов определено може да доведе до трус, за предсрочни избори обаче не му се иска да мисли, но не са невъзможни.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама