ВМРО дава на прокурор ДОСТ за антидържавна дейност

10:36, 27 мар 19 / Политика 25 1348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Патриотите от ВМРО ще внесат сигнал до главния прокурор срещу ДОСТ заради антидържавна дейност. Това стана ясно от изявление на българския представител в ЕП и заместник-председател на ВМРО – Българско национално движение Ангел Джамбазки. Искането за признаване на каквото и да е малцинство на българска територия е недопустимо и противоконституционно, категоричен e Джамбазки.

Реакцията на войводите идва в отговор на декларация и последвало изказване на Лютви Местан, в което той директно призова Конституцията на България да се промени така, че да признае национално турско малцинство. От ДОСТ даже обявиха, че ще стартират подписка в подкрепа на това тяхно искане.

Патриотите от ВМРО няма да допуснат подобни антидържавни действия и още днес ще поискат главния прокурор Сотир Цацаров да предприеме необходимите действия в защита на държавността, териториалната цялост и единството на българската нация.

ДОСТ: Взехме решение за признаване на турско малцинство

Това не е първия сигнал на ВМРО срещу подобни провокации на протурската партия ДОСТ. Припомняме също, че държавата вече реагира като съдът прекрати регистрацията на сдружение с нестопанска цел „Асоциация Бату платформ“, което дари 100 000 евро на партия ДОСТ по време на предизборната кампания.

Лютви Местан: Конституцията дискриминира турците в България

Миналата седмица от местната структура на ВМРО в Шумен излязоха с позиция срещу искането на ДОСТ за признаване на турското малцинство. От областното ръководство на ВМРО пишат, че вероятно решението на ДОСТ е взето като популистки акт, целящ да сплоти определени групи от българското общество преди изборите за Европейски парламент и като своеобразна реплика на правителството в Анкара след окончателното прекратяване на преговорите между Европейския съюз и Република Турция.

Всякакви опити за влияние на чужди държави в българския политически живот са недопустими и трябва да бъдат прекратявани незабавно, пише в изявление на централата на ВМРО.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама