ДОСТ: Взехме решение за признаване на турско малцинство

13:30, 20 мар 19 / Политика 25 1043 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Партия ДОСТ стартира подписка с искане за признаване на турско етническо малцинство в България. Новината потвърди един от лидерите на политическата сила – Зюрфедин Али, член на Изпълнителния съвет (ИС) на партията.

Припомняме, че решението за кампанията „Признаване на малцинствен статут“ бе прието на заседание на ИС и Националния съвет на ДОСТ на 17 март в Пловдив. Все още не е решено дали Лютви Местан ще води евролистата на ДОСТ или младежкият лидер Танер Алимолла.

„Изпълнителният съвет на партия ДОСТ взе историческо решение: „Да се предостави конституционен статут на малцинства на турци, роми, помаци и др. малцинствени групи”, отбеляза на стената си във фейсбук Зюрфедин Али. В представеното „важно съобщение“ той пише:

„Това историческо решение на партията ДОСТ обаче явно е обезпокоило някого, защото някой е хакнал официалната страница на нашата партия и публикува новини, които нямат нищо общо с партия ни. Молбата ми от нашите приятели е да не вярват на последно публикуваната новина в уеб страницата ни и да разпространят това съобщение по своите профили.
Благодаря предварително за проявения интерес и чувствителност.

Партия ДОСТ прави необходимите официални постъпления в Главна прокуратура на България. Ще спечелим, защото изискваме приемането на основното ни човешко право, признаването на етническата и религиозна принадлежност.
Попътен вятър, братя и сестри.
Щастлив е онзи, който може да се нарече турчин“.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама