РИОСВ – Монтана обявява кампания под мотото "Засади дърво - дишай чист въздух"

09:45, 26 мар 19 25 1647 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Във връзка с Деня на земята – 22 април 2019 г. РИОСВ – Монтана инициира кампания под надслов „Засади дърво – дишай чист въздух“. Всяка година от лицето на земята изчезват хиляди декари с горски масиви – от природни бедствия, пожари, както и от човешка намеса –изсичане на горски насаждения, замърсяване на въздуха от неекологични дейности и т. н.. Казват, че горите са белите дробове на планетата и ако те изчезнат, това ще доведе до изчезването и на човешката раса. Намаляването на горите води до резки климатични промени – затопляне на въздуха, парников ефект, опустиняване на големи територии.....и в крайна сметка непредвидими последици за бъдещите поколения.  

Как може да помогнем на майката природа да се справи с това  „болестно“ състояние?

Обезспокоени от тези тревожни тенденции, ние се присъединяваме към международните усилия за съживяване на планетата. Нашият апел е да дадем старт на инициативата за възстановяване на зеленото богатство на България. А това не е много, а е от голяма полза за всички. Ако всеки човек засади поне по едно дърво, въздухът ще стане по-чист.

В тази връзка кампанията ни е „засади дърво – дишай чист въздух“.

Желаещите да участват са без възрастова граница. Необходимо е в периода до 22 април най-късно да се извърши засаждане на поне едно дърво – от един или от няколко човека и това да бъде документирано чрез снимков материал. Снимките да се изпратят до РИОСВ – Монтана (на място или по ел. поща) с кратко описание на мястото на засаждане и броя на участниците в мероприятието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама