Третият кандидат за българските активи на ЧЕЗ е "Еврохолд"?

11:06, 25 мар 19 / Икономика 25 509 Topnovini
1

„Еврохолд” е третият потенциален купувач на българските активи на ЧЕЗ, съобщава „Лидове новини”, предаде БНР. За последните две години компанията има повече от 10 придобивания.

От българската компания оповестиха позиция в сайта си, че не коментират „слухове и спекулации”. Като публична компания, търгувана на борсите в София и Варшава, компанията не може да коментира слухове и спекулации. Ако компанията и подразделенията ѝ възнамеряват да реализират нови придобивания в бъдеще, те ще ги обяват публично и своевременно и ще информират своевременно всички заинтересовани, допълват от „Еврохолд“.

От централата в Прага заявиха, че имат споразумение за конфиденциалност и очакват обвързващи оферти през април.

Миналата седмица стана ясно, в надпреварата ще се включи и трети потенциален инвеститор, след като Томаш Плескач от Надзорния съвет на дружеството анонсира информацията. По непотвърдени данни става дума за българска компания, а финансирането най-вероятно ще бъде осигурено от руски или английски банки. Тази сутрин „Лидове новини“ – чешкото издание, което първо разкри намеренията за продажбата на българските активи на ЧЕЗ, съобщава, че третият инвеститор е „Еврохолд“.

От ЧЕЗ-Прага отново заявиха, че докато не получат обвързващи оферти, не могат да коментират търговски преговори. Все още „Инерком“ и индийската „Индия пауър“ са потенциални купувачи на българските активи, категорични са от Прага.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани