Морган Фрийман направи от ранчото си в Мисисипи убежище за пчели

14:30, 24 мар 19 / Любопитно 25 669 Topnovini

Последният подвиг на Морган Фрийман не е на холивудското поприще, със сигурност е толкова ценен, колкото и филмовите му роли. Актьорът реши да направи важна стъпка, за да спаси популацията на пчелите на Земята. През годините броят на пчелите на планетата постоянно намалява - само за година в периода между 2015 до 2016 г. в САЩ са загинали 44% от пчелите.

Изследователите предупреждават, че днес в Съединените щати има по-малко пчели, отколкото през последните 50 години. Сривът се дължи главно на щетите, причинени от човека върху околна среда, защото пчелите имат много деликатна и чувствителна екосистема. 

За щастие Фрийман ще даде своя принос за спасяването на пчелите. Той превърна ранчото си в щата Мисисипи от 500 000 кв.м в убежище за дивите пчели. Актьорът е засадил там различни видове дървета и цветя, като овошки, магнолия, детелина и лавандула, които са любими на пчелите.

Фриймън обяви новото си хоби - отглеждане на пчели в шоуто на Джими Кимъл. При работата си с пчелите, той не носи защитен костюм, защото твърди, че е намерил общ език с тях и никога няма да го ужилят. "Никога не слагам защитен костюм, когато отивам при пчелите. Те все още не са ме нападали, защото не се опитвам да вземам меда им или да им навредя. Просто ги храня. Мисля, че те разбират какво правя", каза Фрийман. 

Пчелите опрашват културите и цялата растителност на планетата и ни позволяват да отглеждаме храна. Само 2% от пчелите на Земята опрашват 80% от цялата храна, която засаждаме. Тези миниатюрни създания имат изключително трудна работа и са много ценни.

Идеята за спасяване на пчелите му дошла, след като научил за масовото им изчезване през последните години. "Правят се големи усилия да се спасят пчелите на Земята. Ние все още не осъзнаваме, че те са в основата на всичко! В основата на развитието на планетата, растителността, хранителната верига... Засадих много дървета и цветя и наех градинар. Засадих много лавандула и може би около 140 магнолии с огромни цветове, които пчелите обожават", обяснява актьорът.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!