Превозвачите ни готвят протест срещу пакета "Мобилност" в Страсбург

09:31, 22 мар 19 / Политика 25 268 Topnovini
1

Българските превозвачи се готвят на 27 февруари за протест пред Европейския парламент в Страсбург срещу очакваното гласуване на пакет "Мобилност". Това съобщи Николай Рашков от Асоциацията на международните превозвачи пред БНТ.

"Обмисляме наш протест в Страсбург, който ще заяви позицията ни, а именно, че в сегашния му вид пакетът е безумен и недомислен. Абсолютен прецедент е как той бива прокаран да влезе в последния възможен момент в сегашния парламент", заяви Николай Рашков, член на Асоциацията на международните превозвачи.

Превозвачите се събират в събота за окончателно обсъждане, но ако в понеделник евродепутатите одобрят проекта за дневен ред, протестът ще бъде проведен на 27 февруари.

Ще се настоява новият Европейски парламент да преразгледа отново проекта за европейско законодателство в детайли и да не се бърза в последните дни на стария.

"Ако пакетът влезе в този вид, малките фирми ще фалират, а големите ще се изнесат от България", заяви още Рашков.Според него това ще се отрази на българската икономика, тъй като секторът произвежда 18% от БВП и наема около 150 000 души.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани