Превозвачите ни готвят протест срещу пакета "Мобилност" в Страсбург

09:31, 22 мар 19 / Политика 25 1227 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българските превозвачи се готвят на 27 февруари за протест пред Европейския парламент в Страсбург срещу очакваното гласуване на пакет "Мобилност". Това съобщи Николай Рашков от Асоциацията на международните превозвачи пред БНТ.

"Обмисляме наш протест в Страсбург, който ще заяви позицията ни, а именно, че в сегашния му вид пакетът е безумен и недомислен. Абсолютен прецедент е как той бива прокаран да влезе в последния възможен момент в сегашния парламент", заяви Николай Рашков, член на Асоциацията на международните превозвачи.

Превозвачите се събират в събота за окончателно обсъждане, но ако в понеделник евродепутатите одобрят проекта за дневен ред, протестът ще бъде проведен на 27 февруари.

Ще се настоява новият Европейски парламент да преразгледа отново проекта за европейско законодателство в детайли и да не се бърза в последните дни на стария.

"Ако пакетът влезе в този вид, малките фирми ще фалират, а големите ще се изнесат от България", заяви още Рашков.Според него това ще се отрази на българската икономика, тъй като секторът произвежда 18% от БВП и наема около 150 000 души.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама