Пакет "Мобилност" влиза в Европарламента в понеделник

12:35, 21 мар 19 / Политика 25 1254 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пакет "Мобилност" влиза в залата на Европейския парламент в понеделник. Предложението е на председателя на либералите в Европарламента Ги Верхофстад, съобщи БНТ.

Срещу предложенията за промени в регламента за работата на водачите на камиони в Европейския съюз в момента се обявяват държавите от Централна и Източна Европа. В позиция, изразена по-рано през годината, министърът на транспорта Росен Желязков каза:„ЕК е изключително чувствителна на тази тема, особено в лицето на комисаря по транспорт и държи в рамките на този мандат на парламента да бъде гласувано нещо по пакета".

Българските евродепутати ще се опитат да не допуснат гласуването на пакета "Мобилност" в пленарна зала в Страсбург. Спорният пакет все пак ще бъде подложен на вот, въпреки че няколко пъти в транспортната комисия на Европарламента по него не се постигна консенсус.

Евродепутатът Ангел Джамбазки бе категоричен: „Вече нямат време да го гласуват на две четения. Каквото и да се случи, парламентът няма да бъде задължен, но те се опитват да дадат ясен знак, че не се интересуват от това какво мислят и какво правят хората от Източна и Централна Европа“.

В случай, че все пак пакетът бъде гласуван, ще има протест на български превозвачи пред Европарламента в Страсбург в сряда, каза Джамбазки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама