Жива експозиция от акули привлича пловдивчани

09:30, 22 мар 19 / Любопитно 25 1103 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От днес пловдивчани и гостите на града ще могат да наблюдават уникална сбирка от акули. Те ще бъдат част от постоянната жива експозиция в новата зала на пловдивския природонаучен музей. 

В живата експозиция има шест вида акули и различни видове мурени, скатове и отровни риби. Посетителите ще могат да видят и други интересни морски обитатели. От сутринта до вечерта ще има различни събития за деца и възрастни в  музея. Сред атракциите са внушителни балони с хелий, които ще „плуват“ във въздуха, управлявани от дрон. 

"На някои риби отровата е доста опасна, може да бъде смъртоносна. Електрическото торпедо , за разлика от електрическата змиорка, която имаме в сладководния аквариум, произвежда по-малко количество ток,  и не би могло да нанесе някакви сериозни поражения.", обясни гл. ас. д-р Огнян Тодоров, директор на Природонаучния музей.

Целодневната програма е по поводв 45-годишнината на аквариума и се провежда в Световния ден на водата. 

Празникът на водата ще бъде отбелязан и с хепънинг на площад „Стефан Стамболов“, изложби и филмови прожекции. Мотото му тази година е „Вода за всички“.  Участие в събитията ще вземат ученици, представители на  Басейнова дирекция, Община Пловдив, екоинспекцията  и неправителствени организации. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама