Георги Михайлов: Екипът на Ананиев няма кураж да тръгне към решения

19:00, 21 мар 19 / Политика 25 237 Topnovini
1

Протестиращите медицински работници блокираха днес столичния бул. "Мария Луиза" в двете посоки, след като над час протестираха пред министерство на здравеопазването с искане за по-добро заплащане и условия на труд. Медицински сестри, физиотерапевти и рехабилитатори са за втори път пред министерството на здравеопазването с искане за стартова работна заплата от две минимални работни заплати.

"Проблемът на сегашното ръководство на Министерството на здравеопазването е, че не се опитва да реши тези проблеми, които са се натрупвали години наред". Това каза пред БНР проф. Георги Михайлов - лекар и депутат от БСП. Той посочи, че  предложенията за промяната на модела на управление на системата за здравеопазване от две години са внесени в Народното събрание от БСП, но стоят без разглеждане.

"Никъде по света в различните категории лечебни заведения не се оформят възнагражденията на специалистите, работещи в тях, според печалбата на съответното търговско дружество", уточни проф. Георги Михайлов в предаването "Нещо повече". По думите му исканията на медиците са реалистични, но се изискват принципни решения, за които "екипът на министър Ананиев няма нито куража, нито разрешението, вероятно, за да тръгне към тези решения".

Според проф. Георги Михайлов здравният министър днес е признал, че даването на пари не решава проблема.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Трябва ли работещите да плащат сами първия ден от болничния си?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 203 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.