Борисов: С Буров в ЕП една историческа несправедливост беше изтрита

13:43, 21 мар 19 / Политика 25 1127 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Една историческа несправедливост беше изтрита. Буров пръв прозира, че нашето място е в Европа, макар и да е приятел със съветския посланик, защото такова е нашето положение. Това заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на пространство, наречено на Атанас Буров, в Европейския парламент в Брюксел. В него има и бюст - паметник на големия български държавник.

"За съжаление разделението продължава. Тези, които унищожаваха българската интелигенция, пак напъват. Техните деца напъват да дойдат тук. Сега 100 камери те снимат, а ти казваш, че няма медийна свобода. Забравихме ли колко семейства
бяха унищожени и че живеехме в страх? Те живееха на "Оборище" и "Позитано". В село Банкя ни казваха, че английски не трябва да се учи, а партийният секретар - още е жив и здрав, Радев, казваше, че двигателят на Мерцедес не е добър", заяви премиерът.

На откриването говориха председателят на Европейския парламент Антонио Таяни, кандидатът на ЕНП за шеф на Европейската комисия Манфред Вебер и внучката на брата на Атанас Буров Иванна Стоянова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама