Всичко, което трябва да знаете за "Грейслeнд"

20:00, 20 мар 19 / Любопитно 25 1260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всеки крал си има дворец. Но тук ще ви разкажем за един необикновен крал и неговия необикновен дворец. Той е Кралят на рока, а неговия дворец е имението “Грейсленд”. След като имението е отворено за посещения пре 1982 година, към Мемфис започва да се стича огромен туристически поток. Туристи идват от всяка точка на земното кълбо.

500-те акра земеделска земя в Мемфис, Тенеси, върху които по-късно било построено имението, били притежание на фамилията S.E. Toof от поколения. Имението, всъщност, е кръстено на член от семейството. През 1939 година, племенницата на Грейс, Рут Браун Мур и съпругът ѝ доктор Томас Браун Мур, построили имението върху тази земя. Рут свирела на арфа в Симфоничния оркестър на Мемфис, така че стаите на имението често били озвучавани с класически рецитали.

Освен, че пленява с красота, имението става известно като дома на Елвис Пресли, след като той го закупува от семейство Мур през пролетта на 1957 година за малко над 100 000 долара. Кралят бил на 22 години, а това била първата година от възхода на кариерата му – телевизионни прояви, концерти на живо и множество награди.

Елвис умира на 16 август 1977 в имението. Баща му, Върнън Пресли, става попечител на притежаваното от Краля. Другите бенефициенти били баба му и единствената му дъщеря Лиса Мари Пресли, която остава единствения собственик на “Грейсленд” и 13-те акра, върху които е построено имението.

Поддръжката на имота струва около половин милион долара на година. Това принуждава бившата съпруга на Елвис, Присила Пресли, и останалите бенефициенти да отворят имението за посещения. Туризмът в Мемфис процъфтява. Ежегодно пристигат около 500 000 туристи, а имението става една от петте най-посещавани частни резиденции в Америка.

Вижте какво може да се види в "Грейсленд" тук!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама