Скандалите вляво продължават: "Иначе си пости, колкото искаш, но мисли и за партията!" (Обновена)

19:10, 18 мар 19 / Политика 25 1291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Разделението в БСП след вчерашния пленум продължава. Споровете между социалистите се пренесоха в социалната мрежа. Грозна свада под пост се разрази между депутата от левицата Таско Ерменков и общинския съветник от БСП в Стара Загора Бойчо Биволарски.

Всичко започва от пост на Ерменков, в който обяснява различията си със Сергей Станишев. Биволарски реагира на написаното със следния коментар:

Това ли е най- важното, Таско??? Пак ще загубим изборите, защото не се наядохте!?

Ерменков не остава длъжен на съпартиеца си, заявявайки:

Аз в момента постя, така че за ядене, още повече за наяждане няма как да бъда обвиняван.

Биволарски отвръща на колегата си с думите:

Таско Ерменков, Партията си отива, заради такива като теб, Киро Добрев,Деница Златева и другите!? Иначе си пости колкото искаш, но мисли и за партията!

На опита на Ерменков да завърши спора, депутатът използва израза "друсане на въздуха" за думи без доказателства. Биволарски реагира на изпуснатата реплика с намек за физиологията на ръководителите на социалистическата партия:

Нали знаеш кои се друсат??? Но не с наркотици!? Имам предвид физиологията, ако ме разбираш?

Грозната свада между социалистите е пореден нюанс от все по-засилващите се различия между застъпниците на Елена Йончева и Корнелия Нинова от една страна и Сергей Станишев от друга.

Активностите на Таско Ерменков в социалните мрежи не за първи път са повод за скандали.

Преди една година Ерменков се обърна към еропейските държави и всички, които не споделят политиката на Путин с цитата от Ботев "...а вий... вий сте идиоти!" Депутатът от ГЕРБ Тома Биков го обвини във функционална неграмотност.

Попитан от журналисти дали думите му са партийна позиция на БСП, Таско Ерменков отговори:

Това, което пиша във Фейсбук, го пиша вечерно време, извинете, по къси гащи с фланелка и на компютъра на коленете си, така че няма как да бъде партийно мнение това нещо.

През май депутатът заяви в социалната мрежа, че е получил няколко сигнала за отровена вода в столицата. Новината се оказа фалшива, Ерменков се извини, а ГЕРБ поискаха оставката му. Тогава отново Биков заяви „Когато една лъжлива информация се разпространява от фалшиви медии, това може да се нарече „fake news“. Когато народен представител обаче спекулира, това вече граничи с нарушаване на националната сигурност. Водата на София не е отровена и дори е на шесто място по качество в Европа.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама