Джордж и Амал Клуни ще се борят за по-справедлив свят

17:20, 15 мар 19 / Любопитно 25 1060 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Известната семейна двойка Джордж и Амал Клуни ще използва своето влияние за по-справедливо отношение спрямо жените, децата, хомосексуалистите, хората от религиозните малцинства и журналистите, съобщи Reuters, цитирана от БТА.

През тази година Фондацията за справедливост на Клуни стартира проект за наблюдение на съдебните процеси - "Трайъл уоч". С помощта на индекс ще се определя в кои страни съдебната система се използва за оказване на натиск върху малцинствата и критикуващите правителството.

Амал Клуни, адвокатка по международно право за защита на човешките права, заяви, че е важно несправедливостта да се разобличава и да се знае къде чрез съда се действа избирателно против уязвимите лица, борците за човешки права и журналистите.

"Днес в затвора има най-голям брой журналисти, откакто се води статистика," каза Амал Клуни на благотворителна вечеря в Единбург.

Семейство Клуни заяви, че ще използва известността си, за да се знае повече за незачитането на човешките права и за корупцията.

41-годишната адвокатка каза, че нейната работа не е толкова бляскава, колкото изглежда, и най-вече се състои в прелистване на купища страници, но все пак известността е преимущество.

"Тя помага, когато се опитваме да подтикнем към действие правителствени или бизнес лидери," каза Амал Клуни.

"Аз не съм израснал в богато семейство. Ако късметът ти се усмихне, трябва да споделиш този късмет," каза Джордж Клуни.

Семейство Клуни е в Шотландия, където получи средства за хуманитарната си дейност от лотарията "Пийпъл посткоуд". Това е една от благотворителните лотарии в Европа, основани след 1989 година от холандското социално дружество "Новамедия". Лотарията дарява за благотворителност около 32% от спечелената от продажба на билети сума, която от 2005 година е над 400 милиона британски лири (около 468 милиона евро).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама