Бил Гейтс представи иновациите, които могат да променят бъдещето

16:40, 13 мар 19 / Любопитно Сподели в: 25 231 Topnovini Автор: Topnovini
1

Основателят на Microsoft Бил Гейтс представи последните иновации, които могат да променят бъдещето на човечеството.

Той отбеляза подобрение в сръчността и координацията на роботите, което ще ги превърне в пълноценни домашни помощници. Също така, ще бъде оказвана персонализирана помощ от свободно разговарящи гласови асистенти, обучаващи се по принципа на невронните мрежи.

В областта на здравеопазването Гейтс отбеляза създаването на чревна сонда под формата на таблетка, което би позволило изследването на организма дори при бебета без анестезия. Изследване на ДНК и РНК при бъдещите майки ще помогне за прогнозиране на риска от преждевременно раждане. Гейтс анонсира и създаването на индивидуални ваксини срещу рак и възможността да бъдат правени ЕКГ в домашни условия с помощта на „интелигентни“ часовници.

Microsoft инвестира и в много проекти, свързани с околната среда, считайки ги за пробиви. Сред тях са разработка на тоалетни без канализация и създаване на бургери без говеждо месо. Учените планират изкуствено отглеждане на месо в лаборатории, а отпадъците в тоалетните ще се обработват веднага на място.

В индустриалната сфера ръководителят на Microsoft обърна внимание на ядрена енергетика от ново поколение, която ще направи този енергиен източник по-евтин и по-безопасен. А въглеродният диоксид от атмосферата ще бъде извличан от специални инсталации, чрез които „уловеният” CO2 ще бъде използван в създаването на горива и строителни материали.

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани