Обсъждат два варианта за новите ограничители на "Графа"

16:10, 13 мар 19 25 1219 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Столичната община се е спряла на два варианта за новите ограничители на трамвайното трасе по ул. "Граф Игнатиев", стана ясно от думите на кмета Йорданка Фандъкова, съобщи БНТ.

Демонтажът на ограничителите - заради инциденти с пешеходци, ще е за сметка на изпълнителя "Джи Пи Груп". Колко ще струват новите ограничители, ще стане ясно след като бъдат направени разчетите и бъде избран конкретен вариант.

Сегашните призми бяха определени като опасни и затова бяха срязани наполовина. Така обаче станаха причина за десетки инциденти само за няколко месеца.

"Общо взето, вариантите са между нещо, което е по-естетично и ниско и нещо, което е по-сигурно и по-високо. Така че не мога да ви кажа нещо любопитно. Единствената цел е да бъде безопасно. Знаете, че има различни практики в Европа, пътували сте, гледали сте, гледаме и в интернет. Има най-различни възможности, важно е обаче и навикът на гражданите. Ако сме свикнали със споделено движение, тогава е по-лесно, ако още не сме, не можем да поемаме риска", каза Фандъкова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама